Publicerad den

Marknadsföring

När du startar ett företag måste du samtidigt också marknadsföra dina produkter och tjänster. Marknadsföring är oerhört viktigt för dig som entreprenör för att du ska lyckas.

Lär dig marknadsföring

Vissa personer är naturliga försäljare och förstår hur de ska marknadsföra sitt företag. Andra personer kan vara mycket skickliga på att skapa tjänster eller produkter som efterfrågas, men närmast hata marknadsföring. Ett tips är att studera marknadsföring på Linnéuniversitetet, som programmet The Marketing Programme på engelska. Du bör också följa YouTubekanaler och bloggare som fokuserar på marknadsföring.

Marknadsföring online

Så gott som alla marknadsför sitt företag online. Även lokala företag som bara vänder sig till kunder som bor i närområdet. När du startar ditt företag bör du samtidigt börja marknadsföra dig. För att lyckas måste du känna din målgrupp. One seize fits all gäller verkligen inte marknadsföring. Var håller dina kunder till? På Facebook, Instagram, Pinterest eller Tik-Tok? Du måste också fråga dig på vilket sätt som de kan bli hjälpta av vad du säljer. Genom att erbjuda vad folk efterfrågar, har du större chanser att lyckas. Tänk på att marknadsföring också tar tid. Dina kunder måste få ett förtroende för dig. Många gånger handlar det bara om att hålla ut och växa över tid.