Publicerad den

Driva företag som student

Har du en entreprenör i dig och skulle vilja starta ett företag? Samtidigt som du studerar eller ska påbörja studier? Det är faktiskt en mycket bra kombination av flera anledningar.

1# Minska på studieskulderna

Med eget företag kan du minska beroendet av CSN och kanske rent av fixa din utbildning utan några lån alls. Ett mycket smart sätt att börja ditt vuxenliv på. Om du inte tjänar för mycket på ditt företag kan du ändå ta bidragsdelen. Att minska på dina lån, helst inte ta några lån alls, är det absolut bästa sättet att få en bra privatekonomi. Även om du inte kan leva heltid på ditt företag, så kan du antingen minska på lånedelen eller använda pengarna för att kunna göra roliga saker under studietiden.

2# Jobba hemifrån och spara in tid

Om du har ett företag online kan du sköta det hemifrån. Då minskar du din restid avsevärt. Istället för att behöva ta dig till och från skolan OCH till och från ditt jobb, så jobbar du varifrån du vill. Från soffan, sängen, ett kafé eller mellan lektionerna.

3# Påbörja din karriär

Med eget företag kan du redan under studietiden påbörja din karriär. Låt oss säga att du vill arbeta med marknadsföring. Genom att starta ett marknadsföringsföretag redan som student, så har du redan kunder när du är klar. Du kan praktisera kunskaperna som du lär dig, och även börja nätverka och vara en del av din kommande bransch.

4# Fördel när du söker jobb

Att kunna skriva in eget företag i ditt CV kommer att underlätta när du ska söka jobb. Du visar att du är initiativrik, framåt, har kunskap och kan ta ansvar.