Publicerad den

Starta ett onlineföretag

Det lättaste sättet att start ett företag på idag är online. Nätet ger dig många möjligheter till inkomst och det finns olika slags företagsidéer att satsa på.

Onlineföretag

Ett onlineföretag är ett företag som du driver online. Det som är så revolutionerande med företag på nätet är att du kan starta ett företag utan att det kostar dig något alls. Vem som helst kan börja tjäna pengar på online. Du behöver heller inte vara företagare skattemässigt för att få sätta igång. När du börjar få inkomst på ditt företag så ansöker du bara om att bli enskild näringsidkare, så att du kan göra avdrag. All inkomst från nätet ska dock beskattas.

Starta ditt företag

Det finns många som lever heltid på sina onlineföretag. Vissa genom att vara konsulter, skapa hemsidor eller kombinera det fysiska företaget med en verksamhet online. Men det finns också många som lever på att blogga, ha en Youtubekanal, driva en webbshop eller likande projekt. Vissa personer tjänar 50 000 kronor i månaden, andra mer. Det finns primärt två saker du behöver för att sätta igång: en vilja att testa olika idéer, misslyckas och lära dig av dem, samt en plattform. De flesta som idag lever heltid på internet har flera projekt som de driver, alltså olika inkomstkällor. Det finns olika slags plattformar att välja mellan: egen hemsida för blogg, webbshop eller där du säljer tjänster, eller så använder du YouTube. I långa loppet kommer du att vilja ha egen hosting och domän. En liten investering på ett par hundralappar. Lättaste sättet att komma igång på är genom att börja blogga och vara med i ett affiliateprogram. Eller så startar du en Youtubekanal kring ett intresse. Därifrån driver du trafik till din webbshop eller blogg, alltså din sajt där du säljer produkter eller tjänster.